Tel: +32 (0)89 308454
GSM: +32 (0)475 249555
info@oldtimerhotel.be

Oldtimerhotel
Industrieterrein Genk Zuid
Zuiderring 64 bus 2
BE - 3600 Genk
Industriezone poort Genk 7693

Oldtimerhotel > Tips & tricks

Enkele weetjes

Wist u dat de wegentaks per volledige maand afgerekend wordt. Als u voor de winter de nummerplaat wil terug sturen, doe dit dan op het einde van de maand, het spaart u een ganse maand taks uit. Het terug inschrijven op dezelfde naam als voorheen kost u 30 euro voor de plaat, verder niets. U krijgt eerst de nummerplaat, en kan dan met de nieuwe plaat naar de jaarlijkse keuring. Voor auto's van minder dan 25 jaar oud is de besparing op taks en verzekering veel meer dan wat u per jaar betaalt aan een standplaats bij OLDTIMERHOTEL.

Wist u dat de motorolie van een auto ieder jaar moet vervangen worden, ook als u zeer weinig kilometers per jaar doet? Oldtimerhotel heeft echter een alternatieve olie die 3 jaar goed blijft, mits u niet teveel kilometers rijdt (maximaal 2000) : PRESERVATION OIL. Weet u ook dat remolie verslijt, en dus af en toe moet vervangen worden? In de regel is dit om de 2 jaar, ik vrees dat in de praktijk heel veel liefhebbers dit vergeten.

Nog een tip voor de winterstalling: de huidige benzines zijn niet meer zoals vroeger. Reeds na 3 maanden stilstaan loopt u het risico dat de benzineleidingen door gomvorming verstopt geraken. Dit risico is zelfs veel groter bij moderne injectiemotoren, en de kosten om de leidingen te vervangen eveneens! Daarom raden wij aan om voor de winterstalling het product STA-BIL bij te voegen. Hiermee blijft de benzine voor minstens 2 jaar goed. Dit product is exclusief te verkrijgen bij Oldtimerhotel.